skip to Main Content
Adviezen
en begeleiding

Adviezen en Begeleiding

Een boekhouding leren voeren gaat natuurlijk niet in een keer. Daarom leer ik u dit in een aantal stappen. Samen met u zet ik de boekhouding op in een eenvoudig boekhoudprogramma, ik leer u hierin zelf uw kosten en opbrengsten te boeken en kom regelmatig nakijken waar er nog problemen zijn.

Verder kom  ik voor de BTW aangifte uw boekhouding controleren en dan (eventueel samen met u) die BTW aangifte maken. En na afloop van een jaar maak ik dan uw jaarrekening en de aangifte inkomstenbelasting.

Dankzij het feit dat u zelf (met begeleiding) uw boekhouding hebt gevoerd weet u al behoorlijk hoe uw verlies- en winstrekening er in uw jaarrekening uit zal zien. Bovendien kunt u hierdoor ook gedurende het jaar uw financiën bijsturen, als u merkt dat de verhoudingen tussen kosten en opbrengsten niet goed zijn.

Uiteraard leert u door deze methode binnen een jaar behoorlijk goed uw boekhouding voeren, waardoor u mijn hulp minder nodig zult hebben. U bepaalt zelf hoeveel tijd en energie u zelf in uw boekhouding wilt steken en hoeveel u aan mij wilt overlaten.

Met andere woorden: u heeft zelf in de hand hoe hoog uw administratiekosten zullen zijn.

Back To Top